Hobro IK brugte ulovlig spiller mod AGF

Fodboldens Disciplinærinstans har efter 10 dages skriftvekslen afgjort, at Adama Tamboura blev benyttet ulovlig i superligakampen mellem Hobro IK og AGF d. 11. september. Kendelsen betyder, at Hobro IK taberdømmes 0-3.

Efter at sagen om Hobros brug af Adama Tamboura i superligakampen mod AGF den 11. september gik fra at være en ren tilståelsessag til en protestsag, har Fodboldens Disciplinærinstans efter 10 dages skriftvekslen mellem de to involverede klubber nu behandlet sagen.

 

Disciplinærinstansen er kommet med sin kendelse, der lyder som følger:

 

- Resultatet af kampen mellem Hobro IK og AGF, spillet på DS Arena den 11. september 2015, ændres, således at Hobro anses som taber og AGF anses for vinder af kampen med cifrene 0-3.

 

Baggrunden for kendelsen er ifølge Poul Gade, næstformand i Fodboldens Disciplinærinstans, at man i Fodboldens Disciplinærinstans ikke har fundet noget juridisk grundlag for at fravige den normale sanktion ved manglende spilleberettigelse, som er angivet i propositionernes § 36, stk. 2, jf. DBUs love § 30, nr. 7.

 

- Det er og bliver klubbens ansvar, at de spillere der er på banen er spilleberettigede. Vi har nøje vurderet Hobros argumenter for at lade resultatet på banen stå ved magt, men der var enighed i Fodboldens Disciplinærinstans, om at reglerne er klare på dette punkt og ikke i modstrid med FIFA's regler, siger Poul Gade til DBU.dk, og fortsætter:

 

- Der var også enighed om at der foreligger en fast praksis for at resultatet af at bruge en spiller i strid med reglerne om spilleberettigelse er at ændre kampens resultat til 0-3. Vi skal behandle lige tilfælde lige, og det har været afgørende for os.

 

Kendelsen kan inden 14 dage indbringes for DBUs Appeludvalg. 


Se den nye stilling her

Relaterede artikler:

11-09-2015 Kampinfo: Hobro IK - AGF

Del på facebook Mail denne side Udskriv denne side

LigaFodbold.dk til salg