Superligaen foran ny langvaring strukturændring

Hurra. Fornuften har sejret. Superligaen vil fra 2020/2021-sæsonen igen bestå af 12 hold. Ligaklubberne i dansk fodbold er således blevet enige om en aftale gældende for de næste 13 år. Den lange aftale samler medierettigheder og fælles rettigheder frem til 2031. 

- Jeg er stolt over, at klubberne har valgt at lave den her aftale, som får afgørende indflydelse for dansk fodbolds fremtid. Klubberne har så at sige 'taget klubtrøjen af' og valgt at se på, hvad der er bedst for dansk klubfodbold samlet set, siger Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen i en pressemeddelelse.

 

Klubberne vil i det nye format møde hinanden to gange i et grundspil, hvorefter ligaen deles op i to slutspil af seks hold. Top-seks spiller et mesterskabsspil som i den nuværende struktur, mens nummer 7-12 mødes i et slutspil, hvor de to nederste rykker ud af ligaen.

 

Vinderen af slutspilllet for de seks nederste spiller mod nummer tre, fire eller fem - afhængigt af antal europæiske pladser og pokalvinderen - fra mesterskabsspillet om en plads i Europa Leagues slutspil. 


2019/20-sæsonen bliver en overgangssæson, hvor tre hold rykker ud og kun vinderen af 1. division rykker op.

Set fra LigaFodbold.dk's synspunkt bliver det nye tiltag taget imod med stor glæde. Både af hensyn til strukturen, hvor der ikke længere vil være lodtrækning mellem to puljer i nedrykningsspillet, men ikke mindst af hensynet til kvaliteten i Superligaen med færre hold. Den større gennemskuelighed uden mellemstationer trækker klart op, selv om en lige ud turnering som normalt vil være nr. et. Evt. med playoff som i Bundesligaen eller Premier League. Men sådan bliver det ikke. Alligevel betragtes den nye turneringsform som en del bedre end den nuværende. 

Relaterede artikler:

31-05-2018 Turneringsstrukturen kvæler interessen

Del på facebook Mail denne side Udskriv denne side

Bundesliga

Medaljeoversigt

Trænertitler

Vidste du

Premier League

Medaljeoversigt

Managertitler

Vidste du

Billeder

Superliga

DBU Pokal

Europa

A-landsholdet

Til salg

LigaFodbold.dk

8653 Them


Læs mere