Turneringsstrukturen kvæler interessen

En af de væsentlige grunde til at LigaFodbold.dk for 10 år siden lancerede projektet skyldes primært en trang til at dykke ned i Superligaen.

Det til en Superliga, som de senere år er dalet mere og mere i interesse. Alene bedømt ud fra tilskuere statikken er gennemsnittet faldet med over 1000 i den nye turneringsstruktur.


Af samme grund havde LigaFodbold.dk set frem til turneringsstrukturen blev ændret igen efter 17/18-sæsonen. Men de seneste meldinger tyder desværre på, at den fortsætter med nogle mindre rettelser.

 

Det er komplet uforståeligt, at Superligaen har indført et slutspil med tre puljer, hvoraf nedrykningspuljerne tilmed er ren lotto. Det vil den også være i den nye form, da nogle klubber nu pludselig selv kan vælge hvem de vil møde.

 

Hvorfor i al verden ikke gøre det helt simple og til nød indføre to puljer med et mesterskabsspil og et nedrykningsspil, hvor nr. 14 rykker direkte ned og nr. 12 og 13 møder nr. 2 og 3 fra 1. Division i playoff?

 

Som de også gør i andre lande. Eksempelvis i Bundesligaen med 18 klubber, to direkte nedrykkere, og kun en playoff i relegation. I Superligaens nye struktur er der ingen direkte nedrykker. Det sker via playoff. Det er helt skævt. 

 

Der er ikke noget at sige til, at tilskuerne flygter fra Superligaen. Af væsentlige grunde hertil rammer de meget adspredte kamptidspunkter og en kvalitetsforringelse i turneringsstrukturen, som kun fanger i mesterskabsspillet. 

Den udvikling høster ikke opbakning herfra. Som konsekvens heraf vil LigaFodbold.dk i næste sæson geare endnu mere ned end først tiltænkt. Og grunden hertil skyldes, at den særprægede turneringsstruktur kvæler interessen. 

Relaterede artikler:

05-07-2018 Superligaen foran ny langvaring strukturændring

Del på facebook Mail denne side Udskriv denne side

Bundesliga

Medaljeoversigt

Trænertitler

Vidste du

Premier League

Medaljeoversigt

Managertitler

Vidste du

Billeder

Superliga

DBU Pokal

Europa

A-landsholdet

Til salg

LigaFodbold.dk

8653 Them


Læs mere