Ny turneringsform

Stillinger med ændret turneringsstruktur

Den 20. september 2015 besluttede Divisionsforeningen at indføre en ny turneringsstruktur, hvor klubberne efter 26 runder i grundspillet skulle videre i et mesterskabssspil og mellemspil med treinddelte puljer. Playoff til Europa og nedrykningsspil (37. og 38. runde) tælles ikke med til superliga-statistikken.


I evalueringen den 5. juli 2018 indstillede Divisionsforeningen til at turneringsformen skulle ændres igen fra 2020/2021- sæsonen til 12 hold. Det sker som følge af, at de danske ligaklubber er blevet enige om en ny aftale, der samler alle medierettigheder og øvrige fælles rettigheder frem til 2031.

 

- Jeg er stolt over, at klubberne har valgt at lave den her aftale, som får afgørende indflydelse for dansk fodbolds fremtid. Klubberne har så at sige ”taget klubtrøjen af” og valgt at se på, hvad der er bedst for dansk klubfodbold samlet set, siger direktør fra Divisionsforeningen Claus Thomsen i en pressemeddelelse.

 

Fra 2020/2021-sæsonen starter grundspillet således med 22 runder. Herefter spiller top seks et mesterskabsspil, mens nr. 7 - 12 mødes i et kvalifikationsspil. Nummer 11 og 12 rykker ned, mens vinderen af kvalifikationsspillet møder nr. tre, fire eller fem fra mesterskabsspillet i en kamp om den sidste plads i Europa.